Βίντεο σοκ: Αγνωστος σε κατάσταση αμόκ τα έσπασε σε ληξιαρχείο στην Αθήνα

Πρωταγωνιστής ένας άνδρας με ένα μπλε μπουφάν που αρχικά ρώτησε για ορισμένες πράξεις. Στη συνέχεια έδειξε κάποια άσχετα έγγραφα και όταν οι υπάλληλοι προσπάθησαν να του εξηγήσουν, τους επιτέθηκε μιλώντας άλλοτε ελληνικά και άλλοτε αγγλικά, προπηλακιζοντας και απειλώντας. Κάποια στιγμή, μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί μπήκε σε ένα γραφείο και κλειδώθηκε ενώ επιτέθηκε και στην προϊσταμένη της υπηρεσίας.

Οι έντρομοι υπάλληλοι κάλεσαν τόσο την Άμεση Δράση όσο και την ασφάλεια του κτηρίου της οδού Ευαγγελιστρίας. Όπως καταγγέλλουν ο αστυνομικός βάρδιας ζήτησε τη συνδρομή πεζής περιπολίας «η οποία δεν ήρθε ποτέ». Χρειάστηκε, τελικά, κάποιος υπάλληλος του ληξιαρχείου να φέρει δύο αστυνομικούς της Τουριστικής Αστυνομίας.

Στη θέα των αστυνομικών, όπως καταγράφηκε στο βίντεο που ακολουθεί, ο εν λόγω άνδρας όχι μόνο δεν ηρέμησε αλλά αντίθετα βγήκε τελείως εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να πετάξει ένα υποπόδιο και με αυτό να σπάσει ένα τζάμι σκορπιζοντας γυαλιά τόσοσ στο γραφείο όσο και στην οδό Μητροπόλεως.

Μετά την κίνησή του αυτή οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Και εκεί, όμως, ο άνδρας συνέχισε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ καθώς παρά τις χειροπέδες στα χέρια του, έπεσε με το κεφάλι σε τζάμι του ΑΤ το οποίο και έσπασε. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Δαφνί από όπου, όμως, όπως καταγγέλλλεται, τον άφησαν λόγω έλλειψης κλινών.

Αποτέλεσμα ήταν την Πέμπτη ο αγνώστων στοιχείων άνδρας να επανέλθει στο Ειδικό Ληξιαρχείο και με πρόσχημα ξανά κάποια άσχετα έγγραφα, να λέει ασυναρτησίες, να κάνει σπασμωδικες κινήσεις και να ζητάει τους υπαλλήλους ονομαστικά.

Στη θέα του ένας προϊστάμενος επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας που τον παρέπεμψε στη διοίκηση, η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε τους υπαλλήλους στην αστυνομία. Τελικά μετά το αλαλούμ μια διευθύντρια έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο όροφος που βρίσκεται το Ειδικό Ληξιαρχείο με αστυνομικούς να φτάνουν στο χώρο και να απομακρύνουν τελικά τον εκτός ελέγχου πολίτη.